2 december 2011

Aanbestedingen: waarde niet gewaardeerd

Bij veel aanbestedingen van grote ICT-opdrachten worden EMVI-criteria (economisch meest voordelige inschrijving) gehanteerd. De bedoeling van deze criteria is dat prijsvechten plaatsmaakt voor creatieve oplossingen. Maar is dat ook de praktijk? Onbedoeld vragen opdrachtgevers vaak gratis extra waarde. Met als gevolg dat toch de prijs doorslaggevend is en niet de kwaliteit.

In de Automatisering Gids van vandaag heb ik een artikel geschreven waarin ik kort probeer te schetsen waarom aanbestedingen vaak niet die waarde opleveren waar de opdrachtgever naar op zoek was. Het volledige artikel kun je hier downloaden. Abonnees van de Automatisering Gids kunnen het artikel hier lezen.

In het artikel geef ik aan dat de methode van Best Value Procurement een veel grotere kans heeft om de waarde op te leveren waar de opdrachtgever naar op zoek is. Wil je daar meer over weten, kun je daarvoor terecht op de website van SCENTER over prestatieinkoop.

1 opmerking:

Frank Vogelezang zei

In een opiniecolumn in het Financiële Dagblad geeft Ordina CEO Stépan Breedveld aan dat hier nog veel verspilling optreedt: Maak een eind aan de digitale verspilling